cementna košuljica

 

Postavljanje cementne košuljice je jednostavan proces izlivanja dobro izmešane miksture najobičnijeg portland cementa, agregata i vode na podnu osnovu kako bi se formirao čvrst i ravan sloj koji služi kao podloga za finalni sloj poda ili pak kao završni sloj u podu, u zavisnosti od prostora u koji se ugrađuje. Ipak, postavljanje cementne košuljice je mnogo više od jednostavnog nabacivanja cementne mešavine na pod. Ovaj korak je jedan od najvažnijih koji se preduzima prilikom postavljanja poda i igra izuzetno važnu ulogu u obezbeđivanju kvaliteta i trajnosti čitavog poda.

IMG-20190614-WA0021
f1592b15-20cd-4cb9-ab5c-1b371558affc

Postavljanje izolacije

određivanje vaše termo/zvučne izolacije zavisi od tipičnosti samog objekta. U zavisnosti od vašeg objekta možete izabrati: kamenu vunu, stirodur, stiropor, azmafon, termosilent,… Izbor podne izolacije je raznovrstan a naše postavljanje precizno, brzo i efikasno.

mašinsko malterisanje

 

Mašinsko malterisanje se vrši pomoću mašine, odnosno pumpe za malter koja skraćuje vreme nanošenja ili popularno rečeno “nabacivanja” malterske mase na podlogu. Mašinsko malterisanje svakako štedi vreme na završnim radovima u visokogradnji. Veoma lako, pomoću alata koji se ovom prilikom koristi, dobijamo izuzetne rezultate u kvalitetu samog malterisanja.

Unutrašnje površine zidova, tavanica, stepenišnih krakova i drugih konstrukcija moraju biti omalterisane bez talasa, udubljenja i ispupčenja. Ivice moraju biti oštre. Uglovi između dva zida, ili između zidova i tavanica moraju biti oštri, a ne zaobljeni

 

26685135_346444022491298_8471842432301795494_o

Često postavljena pitanja

Cena izrade zavisi od same tipičnosti objekta nad kojim se izvode radovi, zavisi od same kvadrature, kao i od  materijala za izradu

Lagan hod, odnosno šetanje po košuljici se može obaviti 24h nakon što je košuljica završena, ukoliko je sama debljina košuljice manja i ukoliko je košuljica izrađena u letnjem vremenskom periodu taj period se može smanjiti. Korišćenje merdevina, stolova i svega što ima koncentraciju mase na jednu manju tačku na košuljici ne preporučuje se minimum sedam dana.

Za bilo kakvu pomoć oko odabira željene podne izolacije možete nas kontaktirati

Zabluda : Mašinsko malterisanje se ne može porediti sa ručnim.

To će vam verovatno reći svaki majstor koji ručno malteriše bar 20 godina. Ima tu i odbijanja da se prihvati modernizacija, i neodustajanja od navike, a rekli bismo i svojevrsnog neiskustva.

Tačno je da je ručno malterisanje neophodno prilikom izrade specifičnih tekstura. Međutim, u 80% slučajeva je savršeno glatka površina neophodan preduslov za dalje enterijerske radove. Tada mašinskom postupku doslovno nema premca.